Pierwszy w Nowej Hucie Targ Wielkanocny z lokalnymi produktami

Drodzy kulinarni entuzjaści 28 marca, o godz. 10.00 zapraszamy Was serdecznie na pierwszy w Nowej Hucie Targ Wielkanocny, który organizujemy w nowo tworzonym przez nas Centrum Lokalnej Kultury Kulinarnej Bistro Marchewka.

Podczas targu będziecie mieli okazję spróbować oraz zakupić lokalne smakołyki z Małopolski: tradycyjne wędliny, pyszne ciasta, prawdziwe pieczywo, ręcznie robione pierogi, ekologiczne warzywa, pstrągi, tłoczone soki i oczywiście jaja.

Na targu pojawią się również wytwórcy tradycyjnych palm wielkanocnych i ozdób świątecznych oraz zawodowi wikliniarze. Dla najmłodszych przewidziane zostały atrakcje wielkanocne z animatorem.

Nasi wystawcy to m.in: Bolesław Bobak z serami górskimi, Anna Woźniak z chlebem z Libertowa, Monika Kadela z naturalnymi chlebami oraz wypiekami, Maria Zdebska z pierogami i innymi wyrobami garmażeryjnymi, gospodarstwo Biobugaj z ekologicznymi warzywami, Ilona i Antoni Pawłowski z tłoczonymi sokami owocowo-warzywnymi, Stanisław Fiema z jajami, Magdalena Węgiel z pstrągiem z Ojcowa, Janina Molek z pasztetami Fasolla z Pięknego Jasia, Anna Galos z rękodziełem oraz Koło Gospodyń Wiejskich z Korony Północnego Krakowa.

Zapraszamy w godzinach od 10.00 – 14.00 do Bistro MarchewkaNowohuckim Centrum Kultury, przy al. Jana Pawła II 232.

Wstęp bezpłatny.

Serdecznie zapraszamy!