Sery spod samiuśkich Tater – certyfikowane gospodarstwo Bolesława Bobaka

Na Podhalu, w najwyżej położonej miejscowości w Polsce w Zębie znajduje się gospodarstwo Pana Bolesława Bobaka. Tradycje wytwarzania prawdziwych serów góralskich są w rodzinie Bobaków kultywowane od wielu pokoleń, dlatego tak wielu klientów docenia oryginalny smak serów białych, wędzonych, bryndzy, bundza czy coraz popularniejszego poza Podhalem korbacza, który kształtem przypomina makaronowe nitki, a historia jego wytwarzania ma ponad dwieście lat. Gospodarstwo otrzymało certyfikat Produkt Lokalny z Małopolski przyznawany przez Fundację Partnerstwo dla Środowiska. Przyznanie certyfikatu jest potwierdzeniem, że w gospodarstwie Państwa Bobaków stosuje się ekologiczne metody hodowli zwierząt oraz zlokalizowane jest ono na terenie Małopolski. Odwiedzając gospodarstwo można również skorzystać z noclegu w pokojach urządzonych w tradycyjnym podhalańskim stylu.

Produkt_Lokalny_z_Małopolski_gospodarstwo_Bolesław_Bobak

  Produkt_Lokalny_z_Małopolski_Bolesław_i_Janina_Bobak  Produkt_Lokalny_z_Małopolski_Bolesław_Bobak_gospodarstwo  Produkt_Lokalny_z_Małopolski_krowa_Bolesław_Bobak

  Produkt_Lokalny_z_Małopolski_sery_Bolesław_Bobak  Produkt_Lokalny_z_Małopolski_serki_Bolesław_Bobak  Produkt_Lokalny_z_Małopolski_Bolesław_Bobak

Produkt_Lokalny_z_Małopolski_zaklad_Bolesław_Bobak  Produkt_Lokalny_z_Małopolski_Bolesław_Bobak_i_Janina_Bobak  Produkt_Lokalny_z_Małopolski_sery_górskie_Bolesław_Bobak

Produkty, czyli sery góralskie dostępne są w sprzedaży bezpośredniej, zarówno w gospodarstwie, jak i na miejscowych targowiskach w ZakopanemKrakowie na Targu Pietruszkowym oraz Targu Produktów Lokalnych.

Zachęcamy do poznania historii Bolesława Bobaka

Gospodarstwo Rolne Bolesław i Janina Bobak
34-521 Ząb 175
tel.: 18 2081065
e-mail: ekobobak@gmail.com
www.nocleizab.eu