O projekcie

Spotykając się z rolnikami, kołami gospodyń i drobnymi przedsiębiorcami odkryliśmy, że w Małopolsce powstaje mnóstwo wyjątkowych produktów, które mają ogromny, niewykorzystany jeszcze potencjał. Zachwyciliśmy się smakiem pasztetu z fasoli Piękny Jaś, bogatym wachlarzem soków tłoczonych, serów górskich i przetworów owocowo –warzywnych.

Chcemy, aby wszystkie te smakołyki były dostępne w stałej sprzedaży w całej Małopolsce, bo dzięki temu zapewnimy rozwój mikroprzedsiębiorstw i zaspokoimy rosnący apetyt małopolan na zdrowe jedzenie. Aby wyróżnić na sklepowych półkach dobrą jakościowo żywność z Małopolski, stworzyliśmy system jej certyfikacji Produkt Lokalny z Małopolski.

Nasz Zespół

Za projektem Produkt Lokalny Małopolska stoi zespół pracowników i współpracowników Fundacji Partnerstwo dla Środowiska. Jesteśmy pasjonatami, małopolskiej, dobrej, lokalnej żywności. Od 2011 roku budujemy bazę lokalnych dostawców, organizujemy targi produktów lokalnych, kluby zakupowe, wydarzenia edukacyjne, tworzymy marki lokalne. Wkrótce powstanie też Inkubator Kuchenny w Stryszowie.

Interesuje Cię nasz projekt? Znasz podobne inicjatywy, masz pomysł na promowanie lokalnych produktów z Małopolski i nie tylko? Napisz do nas – zapraszamy do zakładki Kontakt lub odezwij się na Facebooku!