Wspólnie z firmą Aspen, należącą do Grupy Sodexo współpracowaliśmy w latach 2015/2016 z dwoma krakowskimi szpitalami.
Do działających tam bufetów zaproponowaliśmy zdrowe produkty lokalne, pochodzące z Małopolski. Owoce, warzywa oraz przetwory dostarczane były przez samych rolników do magazynu firmy Aspen a stamtąd przekazywane bezpośrednio do bufetów. Pacjenci, pracownicy oraz goście szpitala im. Św. Rafała (ul. Bochenka 12) i Szpitala Uniwersyteckiego (ul. Botaniczna 3) mogli kupować pyszne świeżo tłoczone soki owocowe-warzywne z Tłoczni Owoców Pawłowski, syropy z z firmy Kamionna Grzegorza Muchy, a także sery górskie z ekologicznego gospodarstwa Bolesława Bobaka. Dostępne były także jabłka raciechowickie Jolanty Majki, paluszki orkiszowe z firmy Biogra Jerzego Świdergała oraz woda mineralna Małopolanka Zdrój od Marka Thiera. W bufetach przeprowadziliśmy degustację soków owocowo-warzywnych z tłoczni Państwa Pawłowskich.
Copyright © 2024 | Fundacja Partnerstwo dla Środowiska