Miejsca sprzedaży

Skrócenie drogi z pola do talerza, czyli możliwość sprzedaży bezpośredniej to główna idea projektu Produkt Lokalny z Małopolski. Naszym celem jest zapewnienie wytwórcom z Małopolski rynków zbytu dla ich produktów. Ze względu na rożne potrzeby klientów i konsumentów, tworzymy punkty sprzedaży w rozmaitych miejscach: miejskie targi, lokalne wydarzenia okołokulinarne, sprzedaż w gospodarstwie, bistro, cateringi, bufety szpitalne, kluby zakupowe w regionach. Okazjonalnie przygotowujemy także paczki z lokalnymi produktami, które można zakupić najczęściej przed świętami Bożego Narodzenia czy Wielkanocy jako prezent dla bliskich.

Kupując produkty lokalne z Małopolski przyczyniasz się do:

– wspierania lokalnych rolników i producentów z Małopolski,
– aktywnej ochrony środowiska, w szczególności bioróżnorodności,
– poprawy zdrowia dzięki spożywaniu wysokiej jakości produktów wiadomego pochodzenia.