Miejsca sprzedaży

Skrócenie drogi z pola do talerza, czyli możliwość sprzedaży bezpośredniej była główną idea projektu Produkt Lokalny z Małopolski. Naszym celem było zapewnienie wytwórcom z Małopolski rynków zbytu dla ich produktów, a konsumentom dostęp do jakościowej, świeżej, smacznej żywności wyprodukowanej lokalnie. Ze względu na rożne potrzeby klientów i konsumentów, eksperymentowaliśmy z różnymi kanałami dystrybucji: miejskie targi, lokalne wydarzenia okołokulinarne, sprzedaż w gospodarstwie, gastronomia, cateringi, bufety szpitalne, kluby zakupowe, dostawy do szkół, sklepy i inne formy sprzedaży.

Kupując produkty lokalne z Małopolski przyczyniasz się do:

– wspierania lokalnych rolników i producentów z Małopolski,
– aktywnej ochrony środowiska i krajobrazów tradycyjnych, w szczególności bioróżnorodności,
– zapewniania bezpieczeństwa dostaw żywności,
– poprawy zdrowia dzięki spożywaniu wysokiej jakości produktów wiadomego pochodzenia.