Certyfikowani producenci żywności z Małopolski

Poniżej prezentujemy naszych rolników i producentów, którzy przystąpili do Systemu Produkt Lokalny z Małopolski i pomyślnie przeszli proces certyfikacji.

I przyznanie certyfikatów przez Radę Systemu Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 21.01.2015

1. Bonifraterska Fundacja Dobroczynna – Zakład Aktywności Zawodowej w Konarach 21, (kod:32-040), nr certyfikatu:  001/2015/PLM.

2. Janusz Noszkiewicz, Żegocina 300 (kod:32-731), nr certyfikatu: 002/2015/PLM:

–    Żegociński miód spadziowy, nr certyfikatu: 002/2015/PLM/1

3. Tłocznia Owoców „Pawłowski” Antoni Marian Pawłowski  w Żbikowicach 21 (kod: 33-314), nr certyfikatu: 003/2015/PLM

–    Sok jabłkowy, nr certyfikatu: 003/2015/PLM/1
–    Sok jabłkowo – gruszkowy,nr certyfikatu: 003/2015/PLM/2

4. Produkcja i Sprzedaż Warzyw i Owoców Jarosław Latała Wawrzeńczyce 84 (kod:32-125), nr certyfikatu: 004/2015/PLM

–    Bania wawrzyniecka:  dynia zwyczajna, nr certyfikatu: 004/2015/PLM/1
–    Bania wawrzyniecka: dynia olbrzymia, nr certyfikatu: 004/2015/PLM/2

5.  Zakwas Mąka Woda Anna Woźniak, ul. Bartnicka 42a  (kod:30-444) Libertów, nr certyfikatu: 005/2015/PLM

–    Chleb z Libertowa, nr certyfikatu: 005/2015/PLM/1

6. BEKONIK  s.c. Barbara Konik i Wspólnicy Mników 400  (kod:32 – 084) Morawica, nr certyfikatu: 006/2015/PLM

–    Szynka z Mnikowa, nr certyfikatu: 006/2015/PLM/1
–    Kiełbasa wiejska tradycyjna, nr certyfikatu: 006/2015/PLM/2
–    Schab tradycyjny, nr certyfikatu: 006/2015/PLM/3
–    Pasztet z kurczaka, nr certyfikatu: 006/2015/PLM/4

II przyznanie certyfikatów przez Radę Systemu Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 16.04.2015

1.  Zakwas Mąka Woda Anna Woźniak, ul. Bartnicka 42 a (kod:30-444) Libertów, nr certyfikatu: 007/2015/PLM

–   Chleb 100% żytni z Libertowa, nr certyfikatu: 007/2015/PLM/1

2. „KAMIONNA” Grzegorz Mucha Przetwórstwo Owocowo Warzywne, Kamionna 198 (kod: 32-732), nr certyfikatu: 008/2015/PLM

–   Bio sok malina – 100% malina, nr certyfikatu: 008/2015/PLM/1
–   Bio sok aronia – 100% aronia, nr certyfikatu: 008/2015/PLM/2
–   Bio owoce z zalewie półsłodkiej – malina (kompot malinowy), nr certyfikatu: 008/2015/PLM/3

3. PPHU Thier s.c., ul. Lwowska 41 (kod: 32-040) Ochojno, nr certyfikatu: 009/2015/PLM

–   Naturalna Woda Mineralna Małopolanka Zdrój, nr certyfikatu: 009/2015/PLM/1

4.  Tłocznia Owoców „Pawłowski” Antoni Marcin Pawłowski w Żbikowicach 21 (kod: 33-314) Żbikowice, nr certyfikatu: 010/2015/PLM

–   Sok jabłkowo – porzeczkowy, nr certyfikatu: 010/2015/PLM/1
–   Sok jabłkowo – aroniowy, nr certyfikatu: 010/2015/PLM/2
–   Sok jabłkowo – wiśniowy, nr certyfikatu: 010/2015/PLM/3
–   Sok jabłkowo – marchwiowy, nr certyfikatu: 010/2015/PLM/4
–   Sok jabłkowo – marchwiowo – buraczany, nr certyfikatu: 010/2015/PLM/5
–   Sok jabłkowo – buraczany, nr certyfikatu: 010/2015/PLM/6
–   Sok jabłkowo – pietruszkowy, nr certyfikatu: 010/2015/PLM/7
–   Sok jabłkowo – selerowy, nr certyfikatu: 010/2015/PLM/8

5.  Gospodarstwo Pasieczne „BESKIDZKA BARĆ” Przemysław Satoła, Tarnawa 140 (kod: 32-741), nr certyfikatu: 11/2015/PLM

–   Miód mniszkowy, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/1
–   Miód rzepakowy, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/2
–   Miód wielokwiatowy, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/3
–   Miód lipowy, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/4
–   Miód akacjowy, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/5
–   Miód nawłociowy, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/6
–   Miód gryczany, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/7
–   Miód spadziowy ze spadzi iglastej, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/8
–   Miód spadziowy ze spadzi liściastej, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/9
–   Miód nektarowo – spadziowy, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/10
–   Miód lipowo – spadziowy, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/11
–   Pyłek kwiatowy, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/12
–   Propolis, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/13
–   Pierzga w miodzie, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/14
–   Wosk, nr certyfikatu: 011/2015/PLM/15

6. Pstrąg Ojcowski Magdalena Węgiel Przybysławice 84 (kod: 32-046) Minoga, nr certyfikatu: 12/2015/PLM/16

–   Pstrąg Ojcowski wędzony, nr certyfikatu: 11/2015/PLM/16/1

7.  Gawor – Produkcja Wędlin Jakość  i Tradycja Szczepan Gawor, Podstolice 163 (kod: 32-020) Wieliczka, nr certyfikatu: 13/2015/PLM

–   Boczek gotowany z Podstolic, nr certyfikatu: 013/2015/PLM/1
–   Kiełbasa wiejska z Podstolic, nr certyfikatu: 013/2015/PLM/2
–   Szynka Podstolego, nr certyfikatu: 013/2015/PLM/3
–   Kiszka z Podstolic, nr certyfikatu: 013/2015/PLM/4

8. Marek Krok, Biała Niżna 35, 33-330 Grybów, nr certyfikatu: 14/2015/PLM

9. Grzegorz Świdergał, Graboszyce 112, 32- Zator, nr certyfikatu: 15/2015/PLM

10. Gospodarstwo Rolne Bolesław Bobak, Ząb 175, 34-521 Potoczki, nr certyfikatu: 16/2015/PLM

11. Gospodarstwo ekologiczne Róża Łazarewicz, Rożnowice 317, 38-323 Rożnowice, nr certyfikatu: 17/2015/PLM

12. Gospodarstwo Ekologiczne „AS BIO” Katarzyna Chorązka-Małysa, Goszyce 56A, 32-010 Kocmyrzów, nr certyfikatu: 18/2015/PLM

13. Gospodarstwo Ekologiczne Jan Nawieśniak, Maszków 112, 32-095 Iwanowice, nr certyfikatu: 19/2015/PLM

14. Ekologiczne Gospodarstwo Rolne Justyna Bugaj, Chełm 18, 32-340 Wolbrom, nr certyfikatu: 20/2015/PLM

III przyznanie certyfikatów przez Radę Systemu Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 01.07.2015

1.  Przetwórstwo Mięsne „PŁATEK” spółka jawna, Nowa Wieś Szlachecka 51, 32–060 Liszki, nr certyfikatu: 21/2015/PLM

–   Szynka wiejska wędzona, nr certyfikatu: 21/2015/PLM/1
–   Sopocka wędzona, nr certyfikatu: 21/2015/PLM/2
–   Baleron wędzony, nr certyfikatu: 21/2015/PLM/3
–   Boczek Wędzony b/żeb., nr certyfikatu: 21/2015/PLM/4
–   Kiełbasa wiejska extra, nr certyfikatu: 21/2015/PLM/5
–   Kiełbasa małopolska, nr certyfikatu: 21/2015/PLM/6
–   Kiełbasa lisiecka, nr certyfikatu: 21/2015/PLM/7

2.  F.P.H.U OIKOS Marcin Wójcik, Krzywa 25, 38 – 307 Sękowa, nr certyfikatu: 22/2015/PLM

–   Młoda wołowina, nr certyfikatu: 22/2015/PLM/1A
–   Wołowina, nr certyfikatu: 22/2015/PLM/2B
–   Cielęcina, nr certyfikatu: 22/2015/PLM/3C
–   Jagnięcina, nr certyfikatu: 22/2015/PLM/4D                                                                                              

3.  ZPO Janusz Koza, Łącko 69, 33 – 390 Łącko, nr certyfikatu: 23/2015/PLM

–   Sok z gór jabłkowy 100% sok tłoczony z Łącka, nr certyfikatu: 23/2015/PLM/1
–   Sok z gór jabłkowo – gruszkowy 100% sok tłoczony z Łącka, nr certyfikatu: 23/2015/PLM/2

4.  Fasolowe Królestwo Babci i Wnuków Janina Molek, Tropie 136, 33 – 316 Rożnów, nr certyfikatu: 24/2015/PLM

–   Pasztet z fasoli z grzybami leśnymi, nr certyfikatu: 24/2015/PLM/1
–   Pasztet z fasoli z marchewką, nr certyfikatu: 24/2015/PLM/2

5.  Gospodarstwo Ekologiczne Lucyna Gaweł, Wola Batorska 191, 32 – 007 Wola Batorska, nr certyfikatu: 25/2015/PLM

6. Gospodarstwo Ekologiczne Stanisław Fiema, ul. Trudna 9, 32 – 005 Niepołomice, nr certyfikatu: 26/2015/PLM

7. Jan Czaja, Janowice 31, 33 – 115 Janowice k. Zakliczyna, nr certyfikatu: 27/2015/PLM

8. Tradycyjne Gospodarstwo Rolne Jan Gorzkowski, Zastów 7, 32 – 010 Luborzyca, nr certyfikatu: 28/2015/PLM

IV przyznanie certyfikatów przez Radę Systemu Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 17.11.2015

 1. Pasieka Anna i Jan Horyń, 32 – 724 Lipnica Murowana 282, nr certyfikatu: 29/2015/PLM

–    Miód Mniszkowy, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/1
–    Miód lipowy, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/2
–    Miód akacjowy, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/3
–    Miód nawłociowy, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/4
–    Miód wielokwiatowy, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/5
–    Miód spadziowy ze spadzi iglastej, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/6
–    Miód spadziowy ze spadzi liściastej, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/7
–    Miód lipowo – spadziowy, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/8
–    Miód nektarowo  – spadziowy, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/9
–    Wosk, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/10
–    Propolis, nr certyfikatu: 29/2015/PLM/11

2.  Zielony Stół Marcin Król, 32 – 065 Siedlec 137, nr certyfikatu: 30/2015/PLM

–   Chleb żytni wieloziarnisty „Dobry chleb”, nr certyfikatu: 30/2015/PLM/1
–   Chleb żytni wieloziarnisty z żurawiną i rodzynkami „Dobry chleb”, nr certyfikatu: 30/2015/PLM/2

3.  F.P.H.U Spiżarnia Doliny Karpia s.c., Brzezinka 104, 34 – 114 Brzeźnica, nr certyfikatu: 31/2015/PLM

–   Karp wędzony, nr certyfikatu: 31/2015/PLM/1
–   Karp w zalewie octowej, nr certyfikatu: 31/2015/PLM/2
–   Pstrąg wędzony, nr certyfikatu: 31/2015/PLM/3
–   Jesiotr wędzony, nr certyfikatu: 31/2015/PLM/4
–   Karp w pomidorach, nr certyfikatu: 31/2015/PLM/5
–   Pulpety karpiowe w zalewie, nr certyfikatu: 31/2015/PLM/6
–   Pulpety karpiowe w pomidorach, nr certyfikatu: 31/2015/PLM/7
–   Pstrąg w zalewie, nr certyfikatu: 31/2015/PLM/8
–   Karp wędzony w zalewie, nr certyfikatu: 31/2015/PLM/9

4. Gospodarstwo Ekologiczne Andrzej Bargieł, 34 – 604 Przyszowa 288, nr certyfikatu: 32/2015/PLM

5. Gospodarstwo Ekologiczne Wiesław Dźwigaj, Muchówka 175, 32 – 722 Królówka, nr certyfikatu: 33/2015/PLM

6. Gospodarstwo Rolne Krystyna Kopeć, Kaszów 276, 32 – 060 Liszki, nr certyfikatu: 34/2015/PLM

7. Gospodarstwo Ekologiczne Bartłomiej Marasik, Przeginia Duchowna 254, 32 – 061 Rybna, nr certyfikatu: 35/2015/PLM

8. Gospodarstwo Rolne Maria Bogdanowska, Skawce 137, 34 – 106 Mucharz, nr certyfikatu: 36/2015/PLM

V przyznanie certyfikatów przez Radę Systemu Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 15.01.2016

1. Gospodarstwo Pasieczne MIODY BESKIDZKIE Jerzy Żwirski, Pogorzany 49, 34 – 623 Szczyrzyc, nr certyfikatu: 37/2016/PLM

– Miód lipowy, nr certyfikatu: 37/2016/PLM/1
– Miód wielokwiatowy, nr certyfikatu: 37/2016/PLM/2
– Miód spadziowy ze spadzi iglastej, nr certyfikatu: 37/2016/PLM/3
– Obnóża pyłkowe, nr certyfikatu: 37/2016/PLM/4

2. Piekarnia u DAŃCA, Łomna 147, 32 – 720 Nowy Wiśnicz, nr certyfikatu: 38/2016/PLM

– Chleb żarnowy z Łomnej, nr certyfikatu: 38/2016/PLM/1
– Chleb żarnowy z Łomnej z dynią, słonecznikiem, siemieniem lnianym, nr certyfikatu: 38/2016/PLM/2

VI przyznanie certyfikatów przez Radę Systemu Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 15.06.2016

1. Pasieka Rodzinna Stanisław Mirocha, ul. Stolarska 44A, 34 – 130 Kalwaria Zebrzydowska, nr certyfikatu: 39/2016/PLM

– Miód mniszkowy, nr certyfikatu: 39/2016/PLM/1
– Miód rzepakowy, nr certyfikatu: 39/2016/PLM/2
– Miód wielokwiatowy, nr certyfikatu: 39/2016/PLM/3
– Miód lipowy, nr certyfikatu: 39/2016/PLM/4
– Miód akacjowy, nr certyfikatu: 39/2016/PLM/5
– Miód nawłociowy, nr certyfikatu: 39/2016/PLM/6
– Miód spadziowy ze spadzi iglastej, nr certyfikatu: 39/2016/PLM/7
– Propolis, nr certyfikatu: 39/2016/PLM/8

2. F.H.U. LASEK Monika Kadela, Tarnawa Dolna 155, 34 – 210 Zembrzyce, nr certyfikatu: 40/2016/PLM

– Chleb żytnio – orkiszowy, nr certyfikatu: 40/2016/PLM/1
– Chleb pszenno – żytni z ziarnami, nr certyfikatu: 40/2016/PLM/2

3. Firma MAGI s.c. Maria Zdebska i Agnieszka Gomułka, Trzciana 447, 32 – 733 Trzciana, nr certyfikatu: 41/2016/PLM

– Kopytka, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/1
– Kluski śląskie, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/2
– Gołąbki, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/3
– Krokiety z mięsem, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/4
– Krokiety z kapustą i grzybami, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/5
– Krokiety z pieczarkami i żółtym serem, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/6
– Naleśniki z serem na słodko, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/7
– Naleśniki ze szpinakiem, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/8
– Pierogi ruskie, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/9
– Pierogi z mięsem, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/10
– Pierogi z kapustą i grzybami, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/11
– Pierogi ze szpinakiem, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/12
– Uszka z mięsem, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/13
– Uszka z grzybami, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/14
– Pierogi z truskawkami, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/15
– Pierogi z borówką, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/16
– Pierogi z serem na słodko, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/17
– Knedle ze śliwkami, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/18
– Pyzy z mięsem, nr certyfikatu: 41/2016/PLM/19

4. Wyrób Wędlin Tradycyjnych WOLAREK Sp. j. B. Wolarek i W. Wolarek, Nowa Wieś Szlachecka 224, 32 – 060 Liszki, nr certyfikatu: 42/2016/PLM

– Kiełbasa Lisiecka, nr certyfikatu: 42/2016/PLM/1
– Kiełbasa tradycyjnie wyrabiana, nr certyfikatu: 42/2016/PLM/2
– Kiełbasa wiejska tradycyjna, nr certyfikatu: 42/2016/PLM/3
– Kiełbasa wieprzowa z cielęciną, nr certyfikatu: 42/2016/PLM/4
– Szynka od Wolarka, nr certyfikatu: 42/2016/PLM/5
– Schab od Wolarka, nr certyfikatu: 42/2016/PLM/6

5. Gospodarstwo Rolne Stanisław Gniadek, Brzozowa 148, 33 – 182 Brzozowa, nr certyfikatu: 43/2016/PLM (bez pasieki)

6. Gospodarstwo Rolne WiŚ – POL Artur Wiśniewicz, Szarbia 33, 32 – 104 Koniusza, nr certyfikatu: 44/2016/PLM

VII przyznanie certyfikatów przez Radę Systemu Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 25.08.2016

1. Pasieka „Natura” Jacek Pięta, Siary 175, 38-307 Sękowa, nr certyfikatu: 45/2016/PLM

– Miód wielokwiatowy, nr certyfikatu: 45/2016/PLM/1
– Miód spadziowy, nr certyfikatu: 45/2016/PLM/2

2. Gospodarstwo Rybackie Barbara Łukaszyk, Łosie 173, 38-312 Ropa, nr certyfikatu: 46/2016/PLM

– Pstrąg tęczowy świeży, nr certyfikatu: 46/2016/PLM/1
– Pstrąg wędzony, nr certyfikatu: 46/2016/PLM/2
– Pstrąg łosiański w sosie własnym, nr certyfikatu: 46/2016/PLM/3
– Pstrąg łosiański w sosie pomidorowym, nr certyfikatu: 46/2016/PLM/4
– Kiełbasa z pstrąga, nr certyfikatu: 46/2016/PLM/5

3. Spółdzielnia Socjalna „Smaki Gościńca”, Lanckorona 587, 34-143 Lanckorona, nr certyfikatu: 47/2016/PLM

– Chleb Babci Stefci, nr certyfikatu: 47/2016/PLM/1
– Chleb Marysi, nr certyfikatu: 47/2016/PLM/2

4. Sklep 1002 DROBIAZGI Monika Sadzikowska, Łękawica 32, 34-124 Klecza Górna, nr certyfikatu: 48/2016/PLM

– Sok jabłkowy dziadka Władka, nr certyfikatu: 48/2016/PLM/1

5. Ekologiczne Gospodarstwo Rolne Wasula Piotr, Zdynia 3, 38 – 315 Uście Gorlickie, nr certyfikatu: 49/2016/PLM

6. Gospodarstwo Rolno – Sadownicze Monika i Michał Sadzikowski, Łękawica 202, 34 – 124 Klecza Górna, nr certyfikatu: 50/2016/PLM

7. ORLIKOWY SAD Dorota Kuna, Szczepanowice 106, 33-114 Rzuchowa, nr certyfikatu: 51/2016/PLM

8. Gospodarstwo Rolne Barbara Zych, Kończyska 80, 32-840 Zakliczyn, nr certyfikatu: 52/2016/PLM

9. Gospodarstwo Agroturystyczne ZŁOTY PSTRĄG Stanisław i Lidia Ziółkowscy, Kończyska 106, 32-840 Zakliczyn, nr certyfikatu: 53/2016/PLM

10. Gospodarstwo Rolne Zbigniew Kochniarczyk, Łętowe 274, 34-733 Mszana Górna, nr certyfikatu: 54/2016/PLM

VIII przyznanie certyfikatów przez Radę Systemu Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 26.10.2016

1. Gospodarstwo Rolne Małgorzata Zapart, Szczepanowice 15, 33-114 Rzuchowa, nr certyfikatu: 55/2016/PLM

2. Gospodarstwo Rolne Agnieszka Leśniak, Szczepanowice 12, 33-114 Rzuchowa, nr certyfikatu: 56/2016/PLM

3. Gospodarstwo Rolne Barbara i Łukasz Kłósek, Szczepanowice 184, 33-114 Rzuchowa, nr certyfikatu: 57/2016/PLM

4. Gospodarstwo Rolne Zofia Gromba, Janowice 204, 33-115 Janowice, nr certyfikatu: 58/2016/PLM

5. Producent rolny Joanna Albin, Jodłówka Tuchowska 337, 33-173 Jodłówka Tuchowska, nr certyfikatu: 59/2016/PLM

IX przyznanie certyfikatów Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 14.11.2016

1. Gospodarstwo Ogrodnicze Paulina Luzarowska, Czułów 124, 32-060 Liszki, nr certyfikatu: 60/2016/PLM

2. Pasieka Danuty i Stanisława Feluś, Rybna 566, 32-061 Rybna, nr certyfikatu: 61/2016/PLM

– Miód rzepakowy, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/1
– Miód mniszkowy, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/2- Miód wielokwiatowy, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/3
– Miód akacjowy, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/4
– Miód lipowy, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/5
– Miód gryczany, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/6
– Miód nawłociowy, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/7
– Miód nektarowo – spadziowy, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/8
– Pyłek pszczeli, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/9
– Propolis (kit pszczeli), nr certyfikatu: 61/2016/PLM/10
– Pierzga, nr certyfikatu: 61/2016/PLM/11

3. Zielony Stół Marcin Król, Siedlec 137, 32-065 Siedlec, nr certyfikatu: 62/2016/PLM

– Chleb siewny pszenno-żytni z dodatkiem ziemniaka, nr certyfikatu: 62/2016/PLM/1

4. Zakład Przetwórstwa Mięsa „STOCZEK” s.c. A. Stoczek, T. Stoczek, ul. Radziszowska 21, 32-050 Skawina, nr certyfikatu: 63/2016/PLM

– Kabanos skawiński ekstra, nr certyfikatu: 63/2016/PLM/1

5. Adam Bąk – Wieprz Sp. z o.o., ul. Beskidzka 269, 34-122 Wieprz, nr certyfikatu: 64/2016/PLM

– Szynka pieczona z tłuszczykiem, nr certyfikatu: 64/2016/PLM/1

X przyznanie certyfikatów Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 29.11.2016

1. Swojskie Wędliny Tradycyjne Sławomir Górkiewicz, ul. Dolna 42, 34-122 Nidek, nr certyfikatu: 65/2016/PLM

– Szynka staropolska, nr certyfikatu: 65/2016/PLM/1

2. Pasieka PSZCZELI RAJ Sławomir Bochenek, Piątkowa 153, 33-300 Nowy Sącz, nr certyfikatu: 66/2016/PLM

– Łęgowski miód wielokwiatowy, nr certyfikatu: 66/2016/PLM/1
– Łęgowski miód lipowy, nr certyfikatu: 66/2016/PLM/2
– Łęgowski miód spadziowy – spadź iglasta, nr certyfikatu: 66/2016/PLM/3

3. Gospodarstwo Rolne Anna Kopeć – Kąkol, Cholerzyn 390, 32-060 Liszki, nr certyfikatu: 67/2016/PLM

XI przyznanie certyfikatów Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 12.12.2016

1. Wyrób Wędlin – Artur Siudek, Czułówek 26, 32-061 Rybna, nr certyfikatu: 68/2016/PLM

– Kiełbasa wiejska schabowa, nr certyfikatu: 68/2016/PLM/1
– Kiełbasa Lisiecka, nr certyfikatu: 68/2016/PLM/2
– Schab wieprzowy bez kości, nr certyfikatu: 68/2016/PLM/3
– Karczek wieprzowy bez kości, nr certyfikatu: 68/2016/PLM/4
– Pieczeń wołowa, nr certyfikatu: 68/2016/PLM/5

XII przyznanie certyfikatów Produkt Lokalny z Małopolski w dniu 22.12.2016

1. Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach, Kazimierz Augustyn – producent owoców, Ujanowice 31, 34-603, nr certyfikatu: 69/2016/PLM
2. Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach, Kazimierz Joniec – producent owoców, Ujanowice 31, 34-603, nr certyfikatu: 70/2016/PLM
3. Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach, Stanisław Pajor – producent owoców, Ujanowice 31, 34-603, nr certyfikatu: 71/2016/PLM
4. Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach, Czesław Zelek – producent owoców, Ujanowice 31, 34-603, nr certyfikatu: 72/2016/PLM

Certyfikaty Produkt Lokalny z Małopolski przyznane w roku 2017:

1. Tłocznia Owoców „Pawłowski” Antoni Marcin Pawłowski, Żbikowice 21, 33-314 Łososina Dolna, certyfikat nr: 073/2017/K1/PLM; przyznany 25.01.2017

– Sok jabłkowy, nr certyfikatu: 073/2017/K1/PLM/1
– Sok jabłkowo-gruszkowy, nr certyfikatu: 073/2017/K1/PLM/2

2. Gospodarstwo Pasieczne Janusza Noszkiewicza, Żegocina 300, 32-731, certyfikat nr: 074/2017/PLM; przyznany 16.03.2017

– Żegociński miód spadziowy, nr certyfikatu: 074/2017/K1/PLM/1
– Żegociński miód nektarowo-spadziowy, nr certyfikatu: 074/2017/PLM/2
– Żegociński miód wielokwiatowy, nr certyfikatu: 074/2017/PLM/3

3. Zakwas Mąka Woda Anna Woźniak, 30-444 Libertów, ul. Bartnicka 42a, certyfikat nr: 075/2017/PLM; przyznany 3.04.2017

– Chleb pszenno-żytni z Libertowa, nr certyfikatu: 075/2017/K1/PLM/1
– Chleb 100% żytni z Libertowa, nr certyfikatu: 075/2017/K1/PLM/2
– Chleb orkiszowy z Libertowa, nr certyfikatu: 075/2017/PLM/3

4. Wędliny Tradycyjne LENIK Lucyna Lenik, Rybna 540, 32-061, certyfikat nr: 076/2017/PLM; przyznany 10.04.2017

– Kiełbasa wiejska, nr certyfikatu: 076/2017/PLM/1
– Szynka wiejska, nr certyfikatu: 076/2017/PLM/2
– Salceson wiejski, nr certyfikatu: 076/2017/PLM/3
– Polędwica tradycyjna, nr certyfikatu: 076/2017/PLM/4
– Boczek z pieca w ziołach, nr certyfikatu: 076/2017/PLM/5
– Boczek po cygańsku bez dymusia, nr certyfikatu: 076/2017/PLM/6

5. Gospodarstwo ekologiczne AS – BIO Katarzyna Chorązka – Małysa, Goszyce 56A, 32-010 Kocmyrzów, certyfikat nr: 077/2017/K1/PLM; przyznany 19.04.2017

6. P.P.H.U. Thier, ul. Lwowska 41, 32-040 Ochojno, certyfikat nr: 078/2017/PLM; przyznany 24.04.2017

– Naturalna Woda Mineralna MAŁOPOLANKA ZDRÓJ, nr certyfikatu: 078/2017/K1/PLM/1

7. Gawor – Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja Szczepan Gawor, Podstolice 163, 32-020 Wieliczka, certyfikat nr: 079/2017/PLM; przyznany 24.04.2017

– Boczek gotowany z Podstolic, nr certyfikatu: 079/2017/K1/PLM/1
– Kiełbasa wiejska z Podstolic, nr certyfikatu: 079/2017/K1/PLM/2
– Szynka Podstolego, nr certyfikatu: 079/2017/K1/PLM/3
– Kiełbasa pieszczańska, nr certyfikatu: 079/2017/PLM/4

8. Przetwórstwo Owocowo Warzywne KAMIONNA Grzegorz Mucha, Kamionna 198, 32-732 Kamionna, certyfikat nr 080/2017/PLM; przyznany 27.04.2017

– Bio sok malina – 100% malina, nr certyfikatu: 080/2017/K1/PLM/1
– Bio sok aronia – 100% aronia, nr certyfikatu: 080/2017/K1/PLM/2
– Bio owoce w zalewie półsłodkiej – malina (kompot malinowy), nr certyfikatu: 080/2017/K1/3

9. Pstrąg ojcowski – Magdalena Węgiel, Przybysławice 84, 32-046 Minoga, certyfikat nr 081/2017/PLM; przyznany 16.05.2017

– Pstrąg ojcowski wędzony, nr certyfikatu: 081/2017/K1/PLM/1

10. Gospodarstwo Pasieczne BESKIDZKA BARĆ Przemysław Satoła, Tarnawa 140, 32-741 Tarnawa, certyfikat nr 082/2017/PLM; przyznany 16.05.2017

– Miód mniszkowy, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/1
– Miód rzepakowy, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/2
– Miód wielokwiatowy, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/3
– Miód lipowy, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/4
– Miód akacjowy, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/5
– Miód nawłociowy, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/6
– Miód ze spadzi iglastej, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/7
– Miód nektarowo – spadziowy, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/8
– Miód lipowo – spadziowy, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/9
– Pyłek kwiatowy, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/10
– Propolis, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/11
– Pierzga w miodzie, nr certyfikatu: 082/2017/K1/PLM/12

11. Ekologiczne Gospodarstwo Rolne Bolesław Bobak, Ząb 175, 34-521 Ząb, certyfikat nr 083/2017/K1/PLM; przyznany 22.05.2017

Jeśli jesteś zainteresowany przystąpieniem do naszego Systemu Produkt Lokalny z Małopolski sprawdź specjalnie przygotowany w tym celu Przewodnik dla wytwórców.