Naturalna suplementacja w diecie. Wpływ zielonego jęczmienia na organizm człowieka

Zielona żywność to ratunek dla ludzkości. Po co szukać sztucznych witamin i chemicznych substancji dla ratowania zdrowia, skoro natura daje nam wszystko co potrzebne do życia? Warzywa, owoce, zioła i kwiaty, to wszystko mamy pod ręką! Niektóre z tych roślin odżywiają, inne oczyszczają ale wszystkie doprowadzają nasze organizmy do stanu równowagi. Jedną z takich odżywek jest sok z młodej trawy jęczmiennej, a oczyści nas z toksyn malutka alga słodkowodna: chlorella. Te dwie rośliny są zbiorem tysięcy substancji istniejących w skomplikowanych wzajemnych powiązaniach, które dopiero uczymy się rozumieć.

Wszystkie osoby zainteresowane naturalną suplementacją w diecie zapraszamy 30 czerwca o godz. 18.00 na Zdrowe Czwartki do Marchewka Bistro. Spotkanie poprowadzi p. Anna Mazurczyk (Zielone Trendy). Podczas spotkania odbędzie się również degustacja lokalnych przysmaków z Małopolski. Tym razem będą to tłoczone soki z Tłoczni Pawłowskich oraz sok z młodego jęczmienia.

Wydarzenie organizowane jest przez Fundację Partnerstwo dla Środowiska w ramach realizacji projektu Produkt Lokalny Małopolska. W ramach projektu powstało także Centrum Lokalnej Kultury Kulinarnej, której sercem jest Marchewka Bistro. Jest to również centrum edukacji na temat lokalnej żywności, w którego skład wchodzą także Klub Zakupowy Marchewka oraz Marchewka Catering. Marchewka Bistro znajduje się w budynku dawnej kawiarni Nowohuckiego Centrum Kultury, poziom -1, od strony Łąk Nowohuckich.

Zapraszamy!

Kiedy? 30 czerwiec 2016
O której? 18.00 – 20.00
Gdzie? Ogródek letni przy Marchewka Bistro (budynek Nowohuckiego Centrum Kultury, poziom -1, od strony Łąk Nowohuckich), al. Jana Pawła II 232 Kraków