Specjały Marchewki Bistro na XI Małopolskim Festiwalu Smaku

Kaszotto i kotleciki z kaszy jaglanej oraz ziemniaków – tym częstowaliśmy podczas sobotniego finału XI Małopolskiego Festiwalu Smaku na Placu Wolnica. Nasz kucharz Jacek Wieczorkiewicz z Marchewka Bistro oraz ekspert kulinarny Jerzy Poznański opowiadali o naszym przedsięwzięciu Centrum Lokalnej Kultury Kulinarnej Marchewka Bistro.
Oprócz kuchni festiwalowej certyfikowane produkty Produkt Lokalny z Małopolski gościły również w drewnianych budkach – można było skosztować m. in. świeżo tłoczonych soków od Pawłowskich, niesamowity sok pomidorowy oraz wypieków od Lucyny Gaweł, Pstrąga Ojcowskiego oraz innych wędzonych ryb od Marka Mostowika, w tym także karpia zatorskiego, serów górskich od Janiny i Bolesława Bobaków, tradycyjnych wędlin od Przetwórstwa Mięsnego Płatek oraz od firmy Gawor Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja, wody mineralnej Małopolanka firmy THIER, pierogów od Marii Zdebskiej oraz innych produktów z Gospodarstwa Ekologicznego Roberta Tracza oraz Jana Czai.
Tytuł Małopolskiego Smaku 2015 zdobyła kiełbasa „Sucha Mądrego”, w której składzie jest tylko mięso, sól peklująca i przyprawy, żadnych chemicznych dodatków. Nasi współpracujący producenci też zdobyli swoje wyróżnienia. Pokrzywa w soku jabłkowym z Tłoczni Pawłowski zdobyła aż dwa wyróżnienia: wyróżnienie Komisji oraz Komisji Dziennikarskiej oraz nagrodę w kategorii „Smakołyki z legendą”, wyróżnienie Komisji zdobył także Pstrąg Ojcowski.

Wszystkim serdecznie gratulujemy i zachęcamy do obejrzenia fotorelacji :)

IMG_5454

IMG_5464IMG_5483IMG_5502

IMG_5496

IMG_5500
IMG_5525  IMG_5541  IMG_5547

IMG_5538  IMG_5561
IMG_5573
IMG_5584
IMG_5593
        IMG_5600         IMG_5657

IMG_5608
IMG_5612  IMG_5633  IMG_5642

IMG_5617
IMG_5663
IMG_5670
    IMG_5693     IMG_5825

IMG_5843
IMG_5866

IMG_5868
 IMG_5723

IMG_5738

IMG_5739

IMG_5743   IMG_5750   IMG_5759  

IMG_5732

IMG_5761

IMG_5767  IMG_5768  IMG_5814

IMG_5775

IMG_5777

IMG_5787      IMG_5789

IMG_5800

IMG_5807
IMG_5811
        IMG_5819